Variasi telur dadar.
Telur Dadar Tauhu Telur
Bahan-bahan:
Telur, 2 biji
Tauhu telur, 1 tiub
Tepung jagung, 1 sudu besar
Daun bawang
Garam
Lada sulah
Cara masak:
1. Pecahkan dan pukulkan telur.
2. Masukkan tepung jagung, garam, lada sulah, daun bawang ke dalam telur. Kacau sebati.
3. Potong tauhu telur.
4. Masukkan dalam bancuhan telur. Salutkan tauhu telur.
5. Goreng atas kuali leper. Balikkan dengan hati--hati.
6. Siap.
*Tepung jagung adalah bahan yang penting supaya telur dadar tak hancur dan tauhu telur melekat cantik. Ini hasilnya apabila tepung jagung lupa dimasukkan, telur dadar berderai.*
Telur Dadar Filamen Ketam
Menggunakan bahan yang sama seperti di atas, cuma tukarkan kepada filamen ketam.
Boleh lihat bezanya apabila dimasukkan tepung jagung. Filamen ketam terletak cantik dan telur dadar tak berderai.
Selamat mencuba!
===================================
Like FB: Menu Lazat, Ringkas dan Pantas
Follow Instagram: @sambaleenabyhif
Follow Twitter: : @menulazat
==================================
SAMBAL PENYET TERLAJAK PEDAS, UNTUK YANG BERANI SAHAJA!
Tak payah susah-susah nak goreng cili, bawang, tumbuk atau kisar sambal penyet dah kalau ada SAMBAL PENYET SAMBALEENA!
Buka botol dan cedok sahaja. Sedia dimakan.
Boleh buat set penyet sendiri di rumah.
Ayam atau bawal/talapia/keli goreng
Sambal penyet Sambaleena
Tauhu goreng
Tempe goreng
Ulam timun, kubis, kacang panjang
Jimat masa dan tenaga, YANG PENTING SEDAP!
Nak order sambal penyet?
No comments:
Post a Comment