Bubur nasi ni, boleh kata comfort food lah bagi sesetengah orang.
Kenapa?
Senang dimakan, senang ditelan, senang dihadam.
Tapi kalau kosong je macam tak best la pulak kan.
Ni kakak punya versi bubur, warna-warni gitu kannnn?
Sebenarnya seisi keluarga makan bubur sebab buat untuk anak yang tak sihat. Senang kerja, semua makan menu sama je. Condiment je letak ikut kegemaran masing-masing.
Untuk bubur kakak, ada telur gulung, kangkung celur, sambal bawang bilis, bawang goreng dan bawang putih rangup, titis minyak bijan sikit.
Gaul semua, fuh sedap!
Yang layan pedas, mesti kena cuba Sambal Bawang Bilis Sambaleena ni. Bila makan dengan bubur kosong macam ni, blend sangat rasa dia. Pedas pun sebenarnya tak pedas sangatlah sebab ada bawang sekali kan, so manis bawang tu seimbangkan rasa pedas tu.
Sambal ni jenis kering, jadi tahan lama dan mudah sangat nak bawak travel ke, camping ke, makan kat ofis ke. Packaging pun senang dibawa, dan tak payah susah-susah nak transfer ke bekas lain pun selepas dibuka sebab ada seal ziplock. Janji tutup rapat-rapat untuk elak masuk angin dan sambal rosak.
Sambal Bawang Bilis Sambaleena merupakan sambal berkualiti tinggi dengan ikan bilis kopek dari Langkawi dan diadun bersama bawang goreng. Pedas pedas manjah gitu!
Nak cuba sambal ni atau sambal-sambal lain macam Sambal Ijo, Sambal Penyet, Sambal Gesek, Sambal Itam, Sambal Tempoyak, Sambal Ketuk -- BOLEH KLIK SINI !
No comments:
Post a Comment