Bihun PAMA memang sedap. Tapi sekarang harganya pun dah agak kayangan.
Jadi Sis cubalah buat sendiri je, bolehlah dapat ala-ala rasanya.
Cara Masak Bihun Sup ala PAMA
1. Panaskan minyak, tumis bawang putih. Bawang putih lebih sikit baru sedap. Tumis sampai hampir garing tapi jangan hangit.
2. Masukkan air ikut banyak mana kuah yang kita nak. Tambah garam, lada sulah, serbuk cendawan (kalau ada), ganti dengan kiub pati ayam pun boleh.
3. Masukkan bihun. Masak sampai bihun lembut.
4. Siap.
Nota:
1. Sis tambah ayam (protein) dan sayur-sayur untuk lebih khasiat. Tumis ayam lepas bawang putih.
2. Boleh tabur chilli flakes kalau nak lebih pedas.
3. Lebih bawang putih, lada sulah lagi sedap.
Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment